ZWARTE THEE

Prijzen inclusief btw

Thee kennis 


Thee en zijn eigenschappen in één oogopslag

Zwarte thee

Zwarte thee wordt voornamelijk verbouwd en geoogst in India, Sri Lanka en Zuid-Afrikaanse landen.In tegenstelling tot groene thee vinden na de pluk verschillende productieprocessen, zoals fermentatie, plaats.Dit is de enige manier om het onvergelijkbare zwarte theeblad te verkrijgen.

De beste theeën kenmerken zich door een sterke en kruidige Assam-smaak, een licht bloemige Darjeeling en een licht moutige en citroenachtige Ceylon.In Sri Lanka wordt zwarte thee nog steeds verkocht onder de naam Ceylon.Sri Lanka is de vierde grootste producent van thee, waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd.In China zijn er ook teeltgebieden die gespecialiseerd zijn in de verwerking van zwarte thee.

De provincie Yunnan in het zuidwesten van China staat bekend om zijn zwarte thee en regionale specialiteiten, zoals Pu Erh-thee (ook wel rode thee genoemd) of Keemun, die al vele jaren rijpen.Beide worden beschouwd als de beste Chinese zwarte thee.

Darjeeling (ook bekend als vliegende thee), geteeld in de uitlopers van de Himalaya, is ook een van de beste theesoorten ter wereld.Na de pluk wordt het direct verwerkt en zo snel mogelijk door de lucht vervoerd.Of het nu gaat om traditionele zwarte theemelanges of extravagante zeldzaamheden, wij bieden u thee van de hoogste kwaliteit!

Privacy beleid

OK
unsplash